Beleid

Persbericht

Europese lidstaten spreken eindelijk met 1 stem

De Europese lidstaten spreken eindelijk met 1 stem. De crisis in Afghanistan maakt duidelijk dat een verzwakt Europa een verdeeld Europa is. Dat zegt Staatssecretaris voor asiel en Migratie, Sammy Mahdi, na afloop van de Raad van de Europese Ministers van Binnenlandse Zaken en Asiel en Migratie vandaag.
Persbericht

Vreemdelingenrechtbank neemt het voortouw in de digitalisering van migratieprocedures

Staatssecretaris voor asiel en migratie, Sammy Mahdi, kreeg vandaag symbolisch een oud faxtoestel cadeau bij een bezoek aan de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Een nieuwe wet van de Staatssecretaris vervangt immers het gebruik van de fax door een digitale procedure.
Persbericht

Grote politieactie richt zich op gevaarlijke bootjes van mensensmokkelaars

In de nacht van 23 op 24 juni hebben de Belgische en Franse politie een gezamenlijke controleactie tegen mensensmokkel gehouden. Er werden door de Belgische politie een kleine 500 voertuigen gecontroleerd tijdens de actie en er zijn 8 transmigranten aangetroffen en verhoord door de politie. Uiteindelijk werden 5 van hen overgebracht naar een gesloten centrum. De actie focust op ‘small boats’, kleine bootjes die door smokkelaars gebruikt worden om transmigranten naar het Verenigd…
Persbericht

Inreisverbod omwille van gevaarlijke COVID varianten wordt sterk uitgebreid, o.a. voor UK & Congo

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, meldt dat er wekelijks een update komt van de lijst van landen met gevaarlijke varianten. Concreet geldt er een absoluut inreisverbod voor die landen. 
Persbericht

Mahdi tevreden met beslissing over inreisverbod voor landen met gevaarlijke varianten

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, reageert tevreden op de beslissing om extra voorzorgsmaatregelen te nemen voor het reizen van buitenlanders naar ons land.
Persbericht

Bezoek Sammy Mahdi aan vaccinatiecentrum Ieper: inzet asielzoekers als vrijwilligers verdubbeld

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, bracht deze ochtend een werkbezoek aan het vaccinatiecentrum in Ieper. Een tweetal weken geleden startten 8 vrijwilligers uit het opvangcentrum in Poelkapelle in het vaccinatiecentrum. Dat aantal zal in de komende weken verdubbelen. Er dreigt een tekort aan helpende handen nu de andere vrijwilligers hun leven hernemen.     
Persbericht

Geen opvangcentrum in Bilzen, wel lokale opvang vluchtelingen

Na onderling overleg tussen de eigenaars en alle betrokken partijen komt er geen opvangcentrum in Bilzen. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) wenst samen met burgemeester Johan Sauwens evenwel extra lokale opvanginitiatieven voor vluchtelingen te voorzien. “Brandstichters zullen niet winnen” klinkt het bij Mahdi.  
Persbericht

Mahdi reikt hand uit naar Afrikaanse landen voor meer gecontroleerde migratie

Vandaag vond een ministeriële conferentie plaats tussen de Europese Unie en Afrikaanse herkomstlanden over het beheren van migratiestromen. Het aanpakken van de grondoorzaken van migratie, de strijd tegen mensensmokkel, gecontroleerde migratiekanalen en terugkeer kwamen aan bod.
Persbericht

Behandeling humanitaire visa Iraniërs wordt verdergezet

De behandeling van de humanitaire visa voor Iraniërs zal verder gezet worden. Dat meldt Staatssecretaris voor asiel en migratie, Sammy Mahdi. Het federaal parket heeft hem vandaag op de hoogte gebracht dat er geen strafbare feiten aan het licht zijn gekomen.
Persbericht

Audit migratiediensten moet leiden tot gecontroleerde migratie

Vrijdag wordt de audit gelanceerd voor de asiel- en migratiediensten. Dat meldt Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi. Binnen het kader van deze audit wordt een analyse gemaakt van de 4 diensten die werken binnen het asiel- en migratiebeleid.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.